Till startsidan

Hem

Attraktiva samhällen

Gruva
möter stad

LKAB:s överlevnad är beroende av att cirka 5000 bostäder och 700 000 kvadratmeter bostads- och lokalytor i Kiruna och Malmberget flyttas.

Läs mer om tidplan och ersättning här
Under hösten färdigställs den nya bentonitanläggningen vid Sandskär i Luleå Malmhamn och den gamla tas ur drift. Den 18 november är det dags för invigning.

Så blev produktionsåret 2015 i bilder

2016-02-05 Ännu ett produktionsår har passerat. Ett tufft år på många sätt med ett kraftigt prisfall på järnmalm som ledde till pressad lönsamhet och som en följd av det, minskad bemanning på LKAB. I Kiruna invigdes nya verkstäder och kontor på nivå 1365, i Narvik hamn har en ny skeppslastare glidit in medan Luleå Malmhamn har fått en sprillans ny bentonitanläggning. I september stämplade en ny vd in. Så här sammanfattar vi 2015.

Anne-Laure Simonutti processingenjör i pelletsverken i Malmberget.

Anne-Laure brinner för råkulans kvalitet

2016-02-02 Anne-Laure Simonutti, processingenjör i LKAB, ansvarar för att optimera styrningen i den kalla delen av pelletsverken. Hennes fokus – råkulans egenskaper och kulrullningsprocessen.

Namnbyte i LKAB:s tidningsfabrik

2016-01-29 LKAB:s personaltidning har blivit med nytt namn. Vi säger tack till Veckobladet för de gånga åren och välkomnar LKAB-bladet. Läs årets första nummer!