Till startsidan

Hem

Tänk om
din framtid finns hos oss

LKAB ger sig ut på rekryteringsturné.

Kommer vi till din ort?
Mertainengruvan i Svappavaara.

Tillstånd för Mertainen inte överklagat

2014-09-30 Flera medier i länet har idag felaktigt rapporterat att tillståndet för Mertainen är överklagat. I själva verket är det endast en formulering i domen som Havs- och vattenmyndigheten har haft invändningar mot, inte själva tillståndet.

AppleMark\n

LKAB deltar i omfattande forskningsprojekt

2014-09-30 LKAB deltar i utvecklingen av morgondagens gruva. Tillsammans med flera ledande aktörer ingår LKAB i forskningsprojektet I²Mine. Det handlar om innovativa lösningar i framtidens gruva.

Mertainengruvan i Svappavaara.

Kompensationsplan för Mertainen får grönt ljus

2014-09-26 LKAB:s plan för att kompensera naturvärden vid gruvan i Mertainen har godkänts av Mark- och miljödomstolen. – Det är mycket glädjande, den här planen är den första i sitt slag och att den godkänns är ett kvitto på hur seriöst vi arbetar med biologisk mångfald, säger Linda Dahlström, miljöchef på LKAB.

LKAB:s President and Chief Executive Officer, Lars-Eric Aaro.

"Tuffare tider kräver fokus på kostnader"

2014-09-24 Läs LKAB:s vd Lars-Eric Aaros ledare i senaste LKAB Framtid här: Eftersom LKAB och samhällena är ömsesidigt beroende av varandra vill jag delge er det jag meddelat alla våra medarbetare.

Linda Dahlström, ny miljöchef i LKAB.

Antal boende som störs av vibrationer minskar

2014-09-24 Ny sifo-undersökning visar på nära en halvering av antalet kirunabor som störs av vibrationer från gruvbrytningen. Samma utveckling sker i Malmberget.