Till startsidan

Hem

God Jul &

Gott Nytt År

Önskar LKAB

vy pelletshögar

LKAB ställer krav på hållbarhet

2014-12-19 Ett steg i arbetet för en ökad hållbarhet är att LKAB och LKAB:s leverantörer delar uppfattning om några grundläggande kriterier. Dessa kallas baskrav och alla leverantörer till LKAB måste godkänna dessa krav. – Kraven är väldigt grundläggande och naturliga för de flesta. Det handlar till exempel om att alla former av barnarbete är oacceptabelt, säger Magnus Johansson-Jänkänpää.

Ett snyggare Malmberget har invigt vinterleklandet i Svanparken.

Vinterleklandet är invigt!

2014-12-19 Invigningen av vinterleklandet i Svanparken ramades in av värmande eldar, klingande barnskratt och varm saft.

LKAB Veckobladet nr8 ute nu!

2014-12-19 Vi sammanfattar gruvåret 2014 och hälsar på i LKAB:s tomteverkstad. Trevlig helgläsning!

Prognos Kiruna december 2014

Uppdaterad prognos för Kiruna ger mer tid

2014-12-17 LKAB har uppdaterat prognosen för markdeformationer orsakade av gruvan i Kiruna, och den visar att rörelserna inte kommer att hinna så långt de närmaste åren som tidigare beräknat.

LKAB:s geolog Ivar Van der Stijl i juryarbetet för Mineraljakten

Mineraljakten ökar förståelsen för geologins betydelse i samhället

2014-12-16 Tävlingen ​Mineraljakten har arrangerats varje år sedan 1967 och är en viktig del av SGU:s (Sveriges Geologiska Undersökning) uppgift att öka allmänhetens kunskap om geologins betydelse i dagens samhälle. LKAB deltar bland annat i juryarbetet.

Ettan

LKAB Framtid nr 6

2014-12-05 I detta nummer av LKAB Framtid kan ni, bland annat, läsa om hur de inledande jobben i Mertainen förlöpt och hur arbetet ska fortgå innan brytningen kan påbörjas under första kvartalet 2016, att LKAB ställer nya hållbarhetskrav på sina leverantörer och hur Björn Hansson, hyresgäst på Johannesområdet i Malmberget, ser på sin framtid.

Full trafik återupptas på Malmbanan

2014-12-02 LKAB och facket Norsk Lokomotivmannsförbund har nått en överenskommelse. Därmed är strejken över och trafiken kan återupptas i normal omfattning.