Till startsidan

Hem

Goda utsikter inom LKAB

På LKAB får du möjlighet att utvecklas.

Sök jobb här!
Johanna Mattsson blir masserad av en lagkamrat inför bronsmatchen

En medalj och två femteplatser

2014-09-17 De LKAB-sponsrade brottarna är hemkomna från Uzbekistan och berättar här om sina upplevelser och instatser under VM-turneringen.

Brottnings-VM Uzbekistan 2014 Johanna Mattsson Sofia Mattsson Henna Johansson

Stort grattis till silvret Sofia!

2014-09-12 ​Sofia Mattsson tog sig igår till final i brottnings-VM där hon ställdes mot japanskan Yoshida Saori. Sofia tog sin första medalj i 55-kilosklassen och vi på LKAB gläds med henne.

Startskott för sanering av Ala Lombolo

2014-09-11 Sjön Ala Lombolo i Kiruna är kanske den mest förorenade sjön i Sverige. I och med att den sista ammunitionslådan som gömt sig djupt ner i bottensedimentet sprängdes den 11 september kan åtgärdsarbetet ta fart.

Leveäniemi tömmning

Snart dags för provbrytning i Leveäniemi

2014-09-11 Drygt 30 miljoner kubikmeter vatten har pumpats bort från dagbrottet Leveäniemi i Svappavaara. Kvar återstår en mindre volym och snart är det dags för provbrytning.

LKAB utvecklar nya metoder för att minska damningen i Narvik

2014-09-04 Det pågår flera parallella damningsbekämpande åtgärder på LKAB:s verksamhetsorter. Metodutveckling är en av dessa åtgärder. Under helgen den 6-7 september genomförs ett försök i Narvik med så kallad ”coating” av pellets, en metod som förväntas minska damningen kring skeppskajen.