Till startsidan

Hem

God Jul &

Gott Nytt År

Önskar LKAB

Prognos Kiruna december 2014

Uppdaterad prognos för Kiruna ger mer tid

2014-12-17 LKAB har uppdaterat prognosen för markdeformationer orsakade av gruvan i Kiruna, och den visar att rörelserna inte kommer att hinna så långt de närmaste åren som tidigare beräknat. – Det här betyder att vi har mer tid för genomförandet av utveckling före avveckling, säger Stefan Hämäläinen, LKAB:s direktör för samhällsomvandlingar.

Ettan

LKAB Framtid nr 6

2014-12-05 I detta nummer av LKAB Framtid kan ni, bland annat, läsa om hur de inledande jobben i Mertainen förlöpt och hur arbetet ska fortgå innan brytningen kan påbörjas under första kvartalet 2016, att LKAB ställer nya hållbarhetskrav på sina leverantörer och hur Björn Hansson, hyresgäst på Johannesområdet i Malmberget, ser på sin framtid.

Full trafik återupptas på Malmbanan

2014-12-02 LKAB och facket Norsk Lokomotivmannsförbund har nått en överenskommelse. Därmed är strejken över och trafiken kan återupptas i normal omfattning.

LKAB emitterar obligationer om 2 miljarder kronor

2014-12-02 LKAB har idag genomfört en framgångsrik emission av obligationer om totalt 2 miljarder kronor inom ramen för sitt nyligen etablerade MTN-program. Programmet har en låneram om 7 miljarder kronor och ger möjlighet att emittera obligationer på den svenska marknaden.

Bragdguldet till Charlotte Kalla och stafettlaget

2014-12-02 2014 års bragdguld har utsetts och i år får fyra medaljörer ta emot priset. Charlotte Kalla, tog tillsammans med Anna Haag, Ida Ingemarsdotter och Emma Wikén stafettguldet i längdskidor under OS i Sotji och genomförde då också en bragd utan dess like.